Традиционна Ащанга Йога

Един от най-древните и автентични стилове на йога, Ащанга е динамична и енергизираща практика. При нея, специфичния синхрон между дишане и движение прочиства организма от токсини, успокоява нервната система и осезателно заздравява и стабилизира тялото и ума. Практиката се състои от: Загряване с Поздрав към слънцето (Surya Namaskara A & B); Стоящи и седящи пози – основно раздвижващи и заздравяващи гръбначния стълб и таза; Завършваща серия – отпускащи и балансиращи пози на земята; Релаксация за отпускане на психиката и интегриране на ефекта от практиката.

За повече информация – www.wake-up-yoga.com или тел: 0889 94 26 03

Гери (Гергана Ламбрева) е сертифициран йога учител, в традицията на Ащанга йога и изучава и преподава йога в Индия, Бали и Лондон, преди наскоро да се завърне в родината. Нейният стил на преподаване е гъвкав и посветен на всеки човек индивидуално. Тя вярва, че йога е универсална практика, но пътят към нея е нещо много лично за всеки един от нас. Затова, тя адаптира и приспособява практиката и подхода, така че те да бъдат достъпни за всеки, който почувства привличането на този древен мост към един по-лек и свободен живот – физически, психически и емоционално.

Център за Тибетска медицина Мончара съществува от 2016 година. Целта и мисията ни е да запознаем повече хора с възможностите на тибетската медицинска система на диагностика и лечение, които съвсем успешно могат да функционират в модерното ни общество.

Адрес

бул. Скобелев 63, ап. 3
1606 Sofia, Bulgaria
тел. 088 259 4873

Адрес

Facebook

View on Facebook

ཨོཾ་མ་ཎི་པདྨེ་ཧཱུྃ Мантрата на състраданието е шест сричковата мантра на Авалокитешвара: ом мани падме хум (произнасяна от Тибетците ом мани пеме хунг), отразява състраданието на Буда към всички живи същества.

Авалокитешвара (Санскрит Avalokiteśvara; Тибетски སྤྱན་རས་གཟིགས་ Ченрезик;) е превъплащение на речта на всички буди и инкарнация на тяхното състрадание. Обикновено е изобразяван в бял цвят и държи лотос. Той е от специално значение за Тибетците и обикновено е описван като техен най-важен Буда и кармическо божество. Според известна поговорка, Авалокитешвара или Буда на състраданието, до такава степен е навлязъл в съзнанието на Тибетците, че всяко дете, което може да каже „мама”, може да произнесе и мантрата ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ.

“Джоузеф Кемпбъл в книгата си “Властта на митове” казва: “Когато произнасяме шестте срички на мантрата “Ом Мани Падме Хум”, шестте отрицателни емоции: гордостта, завистта, желанието, неведението, алчността и гневът, които са причина за съществуването на Самсара - безкрайната верига от прераждания, се пречистват.”

Цитат от книгата на Владо Руменов “Защо Тибет”
... See MoreSee Less

View on Facebook