Тибетска астрология

Тибетската Астрология е древна наука за поддържане на ментално и физическо здраве и щастие. Базира се на ученията на Лорд Буда, наречени Шри Калачакратантра.

Целта на Тибетската астрология и астрономия, подобно на модерните науки е да се разбере  Космоса, как функционира той и как ние да се възползваме от силите и движенията в него, така че да живеем в едно цяло с непрекъснатите промени, от които сме неделима част.

Традиционната Тибетска Астрология би ви дала информация за възможностите и вероятните пречки, които биха се появили пред вас. Освен това дава насоки относно личните връзки, бизнес, кариера, здраве, таланти, духовност и минали, настоящи и бъдещи събития. Освен информацията в картата, ще се предложат и препоръки за действия или антидот, които да омекотят или премахнат специфични пречки, където е наложително.

Хороскоп

Хороскопът се записва на касета и се изпраща заедно с вашата Тибетска Астрологична карта.

Необходимата информация за изчисленията са точна дата, време и място на раждане.

Очаквайте скоро.

Д-р Джампа Келсанг

Д-р Джампа Келсанг завършва Института за Тибетска медицина и астрология на Далай Лама в Дхарамсала, Индия през 1989 г. Успешно приключва целия 6-годишен цикъл, след което започва да преподава в Тибетския медицински и астрологически институт. Последните осем години преподава и участва в научни конференции в Америка, Италия, Франция, Германия, Аржентина, Испания и др. Той е съавтор на книгата “Тибетска астрономия и астрология” и автор на книгата “Тибетска астро-наука”. Джампа Келсанг живее в Сан Диего, Калифорния, където провежда частни астрологически консултации и преподава в основания от него Tibet Gift House.

“Учителите често напомняли на Уан Липин, че не бива да смята за добродетелен онзи, който очаква награда за сторената добрина. Ако пък някой, който е извършил добро дело, не очаква награда, но сам си казва, че върши добрина, то той също притежава само “външна добродетел”. Единствено онзи, който не забелязва и не помни собствените си добри дела, притежава “вътрешната добродетел”, която е върховната заслуга според следовниците на Дао.
Казано накратко, всяка външна, показна добродетел, желанието да бъдеш (или още повече да минаваш за) добродетелен, милосърден, любящ - всичко това няма абсолютно никаква ценност в очите на даоския “човек на върховната добродетел” и дори пречи на върховното усъвършенстване.”

“Портите на Дракона”
Чън Кайгуо & Джън Шунчао
... See MoreSee Less

View on Facebook

Тибетската култура за кръщаване на децата е уникална и вдъхновяваща.

Тибет е известен като родината на връх Еверест, най-високият връх на Земята, но и като най-ревностният пазител на будистката философия.

Тибетците нямат фамилни имена, а техните собствени имена обикновено им се дават от Далай Лама или друг глава на будистка линия. Това е причината, поради която по-голямата част от населението споделя общи имена на будисти като Гендун, Сонам ​​и Тензин.

Но в тибетската традиция също са популярни и имена, означаващи цветя. Ето и някои примери:

Метог/ Metog (mee-tog), което означава „цвете“. Това е меко и сладко име, което обикновено се дава на първородната дъщеря.

Пема (Pay-mah), което означава „лотос“. Прекрасно тибетско име за вашето малко цвете.
Моето тибетско име е Пема Тцеринг, което означава Лотос Дълъг Живот :)

И тъй като месец май наближава, ето и какво означава името Мая на тибетски:

Мая (ма-я) означава „магия и илюзия“. Това е и името на майката на Буда, така че е добър избор, ако търсите дълбоко религиозно име.

Честит празник на всички, носещи цветни имена ❤️
... See MoreSee Less

View on Facebook

Копривата е лечебно растение и в Тибетската медицина.
Вкус и природа: Сладка до люта; топла;
Потенция: осигурява топлина, помага за храносмилането и успокоява болести, свързани с Вятъра.

Освен популарния начин за приемане под формата на супи, каши и др. можете да добавяте коприва и към сутрешното смути.
За мен лично вкусът на копривата е малко тежък, затова правя следното - сварявам за около 5 минути около една чаша коприва, добавям половин банан, круша или друг плод по избор, 300 мл ядково мляко, канела, индийско орехче, 1 чаена лъжичка сусамов тахан, два ореха и блендирам. Резултатът е чудесен на вкус и осен това се отразява прекрасно върху храносмилането при хора, които имат склонност към забавяне на чревния пасаж.
А водата използвам за обливане на косата след къпане, изпитано средство срещу косопад :)
... See MoreSee Less

View on Facebook

https://fb.watch/4pELNilQxu/ ... See MoreSee Less

View on Facebook