Медитация Шине

 

Медитацията шамата (на санскрит) или шине (на тибетски) означава в превод „пребиваване в покой“. Тя представлява традиционен метод за постигане на спокойствие и еднонасоченост на ума чрез съсредоточаването му върху даден обект – осъзнатост на дишането, концентрация върху определен предмет, образ и др.

Часът включва: теоритични и практически занимания по медитация шине и дихателни упражнения.

Часът се води от: дългогодишни ученици на тибетския учител по медитация и будистка философия Пема Ринпоче – основател на българския медитационен център „Палюл“ (palyul.eu/bulgaria).

Занятията са подходящи за всички, желаещи да намалят стреса, да водят по-спокоен и здравословен живот.

Продължителност: 60 минути.

Какво е необходимо: удобно за сядане облекло.

Вход: препоръчително дарение 10 лв

Ще ви бъдем благодарни, ако си запазите място за практиката на номер 0882594873 или в събитието на FB страницата на Monchara.

За повече информация: телефон 0882 59 48 73

Център за Тибетска медицина Мончара съществува от 2016 година. Целта и мисията ни е да запознаем повече хора с възможностите на тибетската медицинска система на диагностика и лечение, които съвсем успешно могат да функционират в модерното ни общество.

Адрес

бул. Скобелев 63, ап. 3
1606 Sofia, Bulgaria
тел. 088 259 4873

Адрес

Facebook

View on Facebook

ཨོཾ་མ་ཎི་པདྨེ་ཧཱུྃ Мантрата на състраданието е шест сричковата мантра на Авалокитешвара: ом мани падме хум (произнасяна от Тибетците ом мани пеме хунг), отразява състраданието на Буда към всички живи същества.

Авалокитешвара (Санскрит Avalokiteśvara; Тибетски སྤྱན་རས་གཟིགས་ Ченрезик;) е превъплащение на речта на всички буди и инкарнация на тяхното състрадание. Обикновено е изобразяван в бял цвят и държи лотос. Той е от специално значение за Тибетците и обикновено е описван като техен най-важен Буда и кармическо божество. Според известна поговорка, Авалокитешвара или Буда на състраданието, до такава степен е навлязъл в съзнанието на Тибетците, че всяко дете, което може да каже „мама”, може да произнесе и мантрата ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ.

“Джоузеф Кемпбъл в книгата си “Властта на митове” казва: “Когато произнасяме шестте срички на мантрата “Ом Мани Падме Хум”, шестте отрицателни емоции: гордостта, завистта, желанието, неведението, алчността и гневът, които са причина за съществуването на Самсара - безкрайната верига от прераждания, се пречистват.”

Цитат от книгата на Владо Руменов “Защо Тибет”
... See MoreSee Less

View on Facebook